Antwoorden op belangrijke vragen: 

Hoe worden de tandjuwelen bevestigd?

Onze BLINGIES worden aan de tand gehecht met behulp van tandlijm en UV-lichtuitharding. De lijm is een gepatenteerd en erkend product uit de tandheelkunde. Het is pijnloos, snel en volkomen veilig. 

 

Hoe lang duurt het om een tandjuweel te plaatsen?

20 minuten

 

Hoe lang blijft een tandjuweel zitten?

Een BLINGIE gaat ongeveer 6 tot 24 maanden mee, afhankelijk van jouw mondhygiëne, eet- en drinkgewoonten, tandstructuur en mondflora (zuurtegraad van het speeksel).

Hard poetsen, hard voedsel kauwen, retainers dragen of een letsel aan de mond kunnen de levensduur van jouw tandjuweel verkorten.

Maar als je goed voor je mondgezondheid zorgt en regelmatig geplande reinigingen krijgt, is er geen reden om maandenlang van jouw tandjuweel te genieten!

 

Doet het pijn en is het schadelijk voor mijn tand?

Nee. Boren en verdoven is niet nodig. Dit is een non-invasief, niet-schurend, pijnloos proces dat zich hecht aan het glazuur waarbij de tand intact en ongedeerd blijft. De lijm die wij gebruiken is tevens een sealing, dit betekent dat na het uitharden geen bacteriën onder het juweeltje kunnen komen. 

 

Kan het wel op mijn tand?

We plaatsen BLINGIES enkel op natuurlijke tanden.

Als je een porseleinen facing, een valse tand, een kroon of een kunstgebit hebt, zal de lijm niet goed aan de valse tand hechten. De lijm is namelijk ontworpen om aan glazuur te hechten. Dus hoewel het juweel in eerste instantie lijkt te hechten aan de kunsttand zal deze snel afvallen en mogelijk jouw valse tand beschadigen.

 

Kan ik mijn tanden nog normaal poetsen?

Ja, je goede mondhygiëne opvolgen is belangrijk.

 

Ik wil mijn BLINGIE verwijderen, hoe doe ik dat?

Je mag jouw tandjuweel alleen door een erkende tandarts laten verwijderen. Het juweeltje wordt verwijderd, de tand wordt gepolijst en eventueel achtergebleven hechtmateriaal wordt weggehaald.

 

Kan ik eten/drinken direct nadat mijn BLINGIE is aangebracht?

Zeker!

  

Is er voor- en nazorg nodig?

Zeker!

Voor je naar jouw afspraak bij BLINGIES komt, zorg er dan voor dat je je tanden goed poetst. Eet na het poetsen niets meer. Je tandjuweel zal nog beter hechten aan je tand en je zal er langer plezier van hebben.

 

Na het plaatsen van je BLINGIE:

  • Hervat je je normale mondhygiëne (poetsen, flossen).
  • Poets je extra goed rond je BLINGIE.
  • Ben je voorzichtig met het eten van hard voedsel zoals harde snoepjes, appels e.d.
  • Bijt je niet op je nagels!

Contact

Let's do this!

Locatie: Antwerpen, Linkeroever